Om Annika

Annika

Annika är född i Göteborg 1952 och arbetar som organisations-och ledarskapskonsult sedan 1991. Hon har ett förflutet inom Flygvapnet på frivilligsidan där hon läste till fänrik. Efter ett flertal ledarskapskurser i USA, England och Sverige startade hon till sist sin egen konsultfirma Banfield Consulting, där hon hjälper företag och kommuner med ledarutveckling och föreläsningar.

I början av 2000-talet startade hon en ideell stiftelse, som gav hjälp åt fattiga indianbarn i USA. Hennes intresse för att kämpa för ursprungsfolk resulterade i såväl böcker som föreläsningar och en dokumentärfilm, ”Spirits for Sale”, för vilken hon fick motta ett pris i Hollywood. Den tog henne även ut på turnéer och besök i många länder.

2011 startade hon Native Vision Film Festival för att informera allmänheten om minoritetsgrupper. Det är en årlig festival som genomförs tillsammans med Bio Roy samt muséer och kulturinrättningar i Göteborg.

Annika Banfield har skrivit 11 böcker – och har nu gett ut sin 12:e, Dimmornas Folk.

Annika1

Tillsammans med Irem och Kristoffer på Bokmässan

”Jag har skrivit sedan jag var liten. Min första bok skrev jag som 15-åring – en deckare som kom ut på Bonniers. Därefter har jag rört mig i många olika genrer.

Varför jag skriver om vampyrer? Tja, det vet jag knappt själv. Jag ville skriva en ungdomstrilogi och råkade gå förbi en biograf där sista Twilightfilmen just skulle ha premiär. Varför är alla vampyrer i USA? undrade jag – som tror på ”närproducerat” och lokala förmågor. Alltså var det dags för vampyrerna i Göteborg att få ge sig till känna.

Det har varit så oerhört roligt att jobba med ”Dimmornas Folk” – främst för att jag fått arbeta med underbara ungdomar – dels på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, dels i lajvföreningen Kindred Society som varit helt fantastiska på att hjälpa till. Nu kan jag med stor spänning och förväntan invänta reaktion på mina svenska vampyrer.”

page

Jag älskar att skratta!

”Vilken hårfärg och ålder jag än har…så skrattar jag ofta, mycket och gärna. Älskar att bjuda på mig själv. Flamsa, kallas det också. Men allt har sin tid och plats och när det behövs kan jag styra upp nästan vad som helst. Jag har kämpat mot rasism, fördomar och maktövergrepp mot utsatta grupper i åratal.

Jag är nyfiken och målinriktad och tycker det är vansinnigt kul med människor. Relationer som funkar och relationer som inte funkar. Just nu tycker jag det är urspännande med psykopater. D v s mina vampyrer.

Det viktigaste ordet för mig är ”frihet”. Frihet i sinnet och frihet att vara den du är – och bli respekterad för att du är just den där unika personen som bara finns i ett exemplar i hela världen. ”Livet går inte ut på att hitta dig själv, det går ut på att skapa dig själv.” (Michael Flately)

 

facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmailfacebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

Comments are closed.