Bokens karaktärer

MATHILDA

Mathilda är 16 år och börjar första året på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Just den där hösten är hon så fruktansvärt skoltrött. Trött på allt, faktiskt. Föräldrar, lärare, skolan, vädret…helst skulle hon vilja reMathildasa bort. Eller börja jobba.

Hon drömmer om skolans hetaste kille, Matteo. Fast hon har ju inte en chans. Matteo går tredje året och skulle aldrig lägga märke till en blyg, oansenlig tjej som hon själv.

Istället inleder hon en märklig vänskap med skolans nörd och mobbningsoffer – Emil. Varför? Kanske för att han är lika utanför som hon själv känner sig.

Mathilda känner att något är konstigt den där mörka oktoberdagen, när ondskan flyttar in på Hvitfeldtska. Men hon har ingen aning om att hennes liv aldrig någonsin kommer att bli sig likt.

 

JOHANNA

Mathildas klasskompis och bästis. Utåtriktad, glad och spontan. Kanske ibland för spontan. Johanna följer sina känslor, vilket får allvarliga konsekvenser. Inte förrän det är för sent inser hon att hon utsatt såväl sig själv som Mathilda för dödsfara.

 

EMIL

Klasskamrat med Mathilda. Annorlunda, skygg, fåordig. Klassens nörd och mobbningsoffer. Ingen bryr sig egentligen om att att ta reda på hans bakgrund – och det faktum att båda hans föräldrar är döda.

HvitEmil söker sig till Mathilda av en anledning  hon inte förstår. Han vill bara prata med henne, säger han. Han vill ha hjälp  att bli fri. Vad det betyder har Mathilda ingen aning om, men av någon konstig anledning kan hon inte låta bli att umgås med honom.

För Emil är vänskapen med Mathilda hans enda väg tillbaka till livet. Utan henne kommer han att gå under.

Men tiden rinner ut…

 

PINNEN

Favoritläraren på Hvitfeldtska heter Pinnen. Egentligen heter han Thomas, men när han var liten samlade han på glasspinnar och fick smeknamnet Glasspinnen – som så småningom blev Pinnen.

PinnenPinnen undervisar i historia och samhällskunskap och är omtyckt av alla elever. Hans lektioner är roliga och intressanta, han är alltid hjälpsam och tar sig tid till att prata med eleverna.

En helt vanlig lärare på en helt vanlig skola, alltså…?

 

MATTEO

Matteo är tredjeårselev på Hvitfeldtska. Snygg, karismatisk och extremt vältränad. Han har en märklig attraktionskraft som gör att tjejer flockas omkring honom och killar vill vara som han.

Skall sanningen Matteofram är han inte alltid så sympatisk. Matteo kan vara både arrogant och hård.

Mathilda kan inte ta ögonen från honom. Hon roar sig med att drömma att de två någon gång kanske, kanske…

Det märkliga är att Matteo gång på gång dyker  upp när hon är tillsammans med Emil, uppenbarligen för att förstöra deras vänskap. Matteo är  inget annat än en mobbare, en översittare! Hon borde hata honom. Men hon kan inte.
Och sedan gör han något mycket märkligt.

 

RINDHO

Rindho är 1512 år gammal. Men det säger han aldrig till någon. Med sitt långa, ljusa hår och hypnotiska ögon har han lätt att få tjejer på fall. Han utnyttjar det sällan – förutom när han behöver mat. Rindho sitter i De Äldstes Råd i Göteborgsdistriktet och har kommit att bli en av de högst värderade vampyrerna.

Rindho 144En regnig oktoberdag flyttar han in på Hvitfeldtskas vind. Han har som uppgift att hålla koll på en 16-årig blondin som heter Mathilda.

Enkelt uppdrag. Tror han.

Men Rindhos långa liv börjar långsamt ta en helt annan vändning.

 

 

GREVEN

Släkten styr alla vampyrflockar över hela världen. Snygga, charmiga, artiga och sociala. Men bakom den där fasaden finns odjuren. Deras grymhet har egentligen ingen gräns.

Greven är Släktens företrädare i Göteborg. Som alla andra Släktingar är han attraktiv. Lång och mörk med ett charmigt leende och en magnetism som kan få vem som helst på fall. Dessutom är han en mästare på hypnos.

Man skulle kunna kalla honom en narcisstisk psykopat.
Eller helt enkelt ett monster.

facebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmailfacebooktwittergoogle_pluspinteresttumblrmail

Comments are closed.